ЈАС ГЛАСАМ ПРОТИВ

Прво ја прогласија верата за знаење,

Photobucket

Потоа донесоа едногласна одлука наместо училишта

Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket Photobucket

да се градат цркви.

Сега и најотворено го прекршија Уставот и едногласно донесоа одлука на среде плоштадот да се изгради црква, за да можат тие во злато и срма да ни воспостават линк со Господа.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Јас гласам против. Против трошењето на моите пари на цркви и  свештеници. Гласам за училишта и за Дарвин и за биологија и хемија и физика и информатика. Гласам за екологија и за иднината. Мислам дека е редно да се спротиставиме на повампирување на минатото и да не дозволиме утре да се изградат бесилки за неверниците и богохулниците и тие што знаат и тие што имаат два грама мозок во главите и тие поинаквите и тие на кои едноставно не им е гајле.

И гласам за луѓето кои се обидуваат да ги добијат сопствените пари дадени на оваа држава.

Photobucket Photobucket

И да се потсетиме на уште една мисла на Ајнштајн (кога веќе беше спомнат): дека “Светот не е опасно место за живеење заради луѓето кои прават зло, туку заради луѓето кои седат и дозволуваат тоа зло да се случи“.

52 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.