ЈАС ГЛАСАМ ЗА ЉУБОВ

Не се приклучувам кон одбележувањето на 2.02 како датум со кој се искажува  хомофобичноста и со чие одбележување се стимулира повреда на достоинството на одредена група луѓе кои сe со нехетросексуална ориентација. Не мислам дека се смешни вицовите со кои се промовираат негативни стереотипи и предрасуди и со кои се стигматизираат луѓето заради својата сексуална определба.

Гласам за секој облик на љубов меѓу мажите и жените (во сите можни комбинации)

Photobucket Photobucket

која е обострана, која е направена како слободен избор на сите вклучени и која не повредува некое базично право на било кој од инволвираните субјекти.

За мене односот меѓу двајца мажи што се сакаат се манифестира вака:

Photobucket PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Терминот “педер“ го сфаќам само во неговата политичка конотација како израз на некултурата и немоќта на политичкиот субјект во Република Македонија, а не и во било каква негова сексуална конотација:

Photobucket PhotobucketPhotobucket

Leave a comment

Your email address will not be published.