ВЕРОНАУКА (9)

Гледам, многу ја запоставив својата задача – читање на Библијата според Најче. Тоа не значи дека престанав да ја читам (не, секоја вечер пред спиење читам барем неколку страни, со што сигурна сум не можат да се пофалат дури ни голем број извикани верници), меѓутоа сметав дека е добро да направам пауза во пишувањето. На […]

ВЕРОНАУКА (8)

Дојдов до книгата на мудроста (во која се наоѓаат: Јов, псалмите, пословици, проповедник и песната над песните).