ЦРТИЧКИ ОД ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА (1)

Во јануари 2008 година премиерот Груевски изјави дека нема намера да иницира предвремени избори. Потоа најголемата владеачка партија ВМРО ДПМНЕ се определи за вонредни избори, оценувајќи дека опозицијата намерно ја блокира работата на Собранието, а премиерот  му се обрати на Собранието со зборовите: “Поводот е фактот што огромен број од законите кои ги донесовме како […]