ПРОТЕСТ -ПЛОШТАД СЛОБОДА

Скопјанки и Скопјани, Го шириме гласот. Гласот на градот и гласот на слободата. Тоа се двете клучни работи кои сакаме да ги допреме. Со кои сакаме да ве допреме. Клучни како клучеви за градот-засолниште. Клучеви што затвораат пред наезди, чуми и варвари; но и клучеви што се отвораат пред големиот свет. Оти градот е свет. […]