РАБОТНИЦИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НЕМААТ СИНДИКАТИ

Прво ми дојде под рака колумната на Виктор Трифуновски. Знаете оној мрсничок блогер-капиталист кој смета дека цедењето на луѓето за личен интерес претставува врв на човечкиот развој. Според него: грижата за другите е наследство од тоталитаризмот, а 1 Мај е дел од срамното минато кое  треба што е можно побргу да се заборави. Глупост ко […]