НЕКОЛКУ УБАВИ РАБОТИ ОД СВЕТОТ ОКОЛУ НАС

Прошетав, видов, фотографирав Амстердам – Холандија Кеукенхоф – Холандија Виена – Австрија Винчестер – Велика Британија Лондон – Велика Британија Кито – Еквадор

УСТАВЕН СУД – да го има или да го нема?

Кој е крив? Ако е членовите во законот се  спротивни на Уставот и бидат оспорени пред Уставниот суд, кој е крив за укинувањето на овие членови: тој што ги напишал или тој што ги укинал? Ако во расправите во врска со конкретен закон се укаже на неуставноста на одредени членови, а Собранието сепак го изгласа, […]