ПРАШАЊЕ

Дали некој ја гледал емисијата која што се прикажувала на МРТВ во која гостувале Латас и Славчо. Ако да, која е таа емисија (со која новинарка) и дали има реприза. Ако некој има снимка може да се договориме за споделување на истата.

ЛИЧНА КАРТА или НЕПРАВОТО НА ДЕЛО

1. Решението на власта да ги смени личните документи независно од тоа дали се важечки или не претставува дополнителен трошок за секој граѓанин – на овој начин станува дополнителен данок кој излегува надвор од листатат на даноци 2. Во Законот за измена на личната карта не пишува дека граѓанинот треба да ја плати измената – […]

ЗОШТО ЛАТАС ТРЕБА ДА СЕ ПЛАШИ ОД ДОНЕСУВАЊЕ НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Во демократска држава во која што владее правото, до сега ќе беше донесен закон за заштита од дискриминација. Доколку беше донесен ваков закон тогаш главниот и одговорен уредник на дневниот весник Вечер, Драган Павловиќ Латас, во врска со написот под наслов “За пропедерските изјави Владе Милчин ќе оди на суд “ од 31.10.2009 година, ќе […]