11 ОКТОМВРИ

Му го честитам 11 Октомври на мојот татко Димче Најчески како на еден од ретките живи активни борци за слободата од фашизмот и слободата на Македонија, и како еден од тие кои активно ги граделе темелите на денешна Македонија и кои целиот свој живот давале на оваа земја. Се гордеам со тоа што го правел […]