А1 ПРОТИВ КАНАЛ 5 И ОБРАТНО

ЕЕЕ ЛУПЕВСКА, ЛУПЕВСКА, ТЕ МОЛАМ ПРОЧИТАЈ ЈА ПЕСНАТА НА СВЕШТЕНИКОТ ОД ПЕРИОДОТ НА НАЦИСТИЧКА ГЕРМАНИЈА. ГИ СОВЕТУВАМ КАНАЛ5 ДВА ПАТИ ДА РАЗМИСЛАТ ПРЕД ДА ОДАТ НА СУД. СПОРЕД ЗАКОНОТ ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО: Реемитување Член 36 Реемитување, во смисла на овој закон, е истовремено во целина и непроменето пренесување на радиодифузно емитувано авторско дело, доколку: 1) го […]

ДОДЕКА РАСПРАВАВМЕ ЗА ЅВЕЗДИТЕ НИ ЈА ОДНЕСОА ЗЕМЈАТА ПОД НОЗЕТЕ

Се исекоа, сотреа, уништија до корен. А после ги искорнаа и корените. Да не остане сеќавањ е нареалноста и да не остане ниту едно гранче кое нуди ветување за иднината. Од незнаење? од неукост? од вулгарна ароганција на в арваринот? Веќе не е важно. Остана само пустелија. Пустелија на просторот, на живеењето, на духот. Пустелија […]

МОЈА ПОРАКА ДО МЕДИУМИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Им препорачувам на сите медиуми во Македонија да ја прочитаат пораката на свештеникот Friedrich Gustav Emil Martin Niemöller и во светлото на оваа порака да размислат за својот став кон случувањата во А1 ТВ: Прво дојдоа по Евреите, и јас си молчев – не сум Евреин Потоа дојдоа по комунистите, и јас си молчев – не […]

УШТЕ ЕДНАШ ЗА А1, РАМКОВСКИ И ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО

ХАЈКА СО ЦЕЛ ДИСКРЕДИТАЦИЈА ИЛИ ЛЕГИТИМНА АКЦИЈА НА ДРЖАВНИТЕ ОРГАНИ?

ПРАШАЊА НА КОИ ТРЕБА ДА СЕ ПОБАРА ОДГОВОР ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА ВО А1 ТВ

1. Кој се наоѓаше во просториите на иста адреса како А1 ТВ: претставници на Управата за јавни приходи или претставници на Финансиската полиција? Кој го имал судскиот налог: УЈП или Финансиската полиција? Дали веќе се водела истрага или се вршела редовна проверка? 2. Ако тоа беа претставници од Управата за јавни приходи зошто во моментот […]