А1 – БЛОКАДА НА МЕДИУМ ИЛИ МАНИПУЛАЦИЈА НА ЈАВНОСТА?

ШТО ВИДОВ?

1. На ТВ видов многу полиција околу една телевизиска станица

2. На ТВ видов новинари кои прашуваат зошто не можат слободно да влегуваат и излегуваат од ТВ станицата и не добиваат одговор

3. Лично видов блокада на патот кон А1 ТВ на 2 км од телевизијата од страна на специјални единици под полна опрема и вооружување

4. Лично доживеав да не ме пропуштат полицајци да минувам по улица без образложение

5. Лично видов луѓе кои не можеа да си појдат дома затоа што полицијата не ги пушташе да поминат по сопствената улица

ШТО СЛУШНАВ ОД ОВЛАСТЕНИ ПРЕТСТАВНИЦИ НА ВЛАСТА И ЛУЃШЕ БЛИСКИ НА ВЛАСТА?

1. Слушнав дека станува збор за вообичаена работа на финансиската полиција во фирми кои се наоѓаат на истата адреса како и А1 ТВ

2. Слушнав дека полицијата си ја вршела работата

3. Слушнав дека сопственикот на А1 ТВ има матни финансиски зделки

4. Слушнав дека акцијата на полицијата нема врска со А1 ТВ

5. Слушнав дека нема полициска блокада на патот кон А1 ТВ

6. Слушнав дека новинарите се изманипулирани

7. Слушнав дека кутрите финансиски инспектори седат заробени во просториите на фирмите во кои влегле.

ШТО НЕ СЛУШНАВ ОД ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ВЛАСТА И ЛУЃЕТО БЛИСКИ НА ВЛАСТА?

1. Дали и како биле спречени финансиските инспектори да ја вршат својата работа?

2. Зошто била повикана полиција?

3. Зошто им било попречено движењето на новинарите на А1?

4. Каква врска имаат новинарите на А1 со евентуалните матни зделки на сопственикот?

5. Зошто бев спречена да одам во отворена емисија на А1 во која што бев поканета?

ОНА ШТО ЈАС ГО ИЗВЕДУВАМ КАКО ЗАКЛУЧОК:

На Сител ТВ од самиот новинар (Латас) и од претставниците на власта Иво Котевски и Горан Трајковски бев известена дека нема блокада на А1 ТВ и дека е тоа дезинформација која што ја шират новинарите на А1. Јас им поверував и тргнав натаму. Немав намера да одам во ниту една од фирмите кои се наоѓаат на истата адреса, туку во самата А1 ТВ. На патот бев запрена и не ми беше дозволено да одам во А1 ТВ ниту со автомобил ниту пешки. Тоа значи дека новинарот на Сител ТВ, и двајцата претставници на власта ме излажаа и ме изманипулираа.

Јас веќе се прашувам за што се излажале кога си дозволија да лажат за работа која така лесно може да биде проверена. Јас веќе не можам да верувам во вистинитоста на ниту една информација која што доаѓа од нивна страна.

1. Државата ги манифестира сите карактеристики на диктаторска држава која ги ограничува основните права и слободи на сопствените граѓани

2. Ова е само еден од низата притисоци кои државата ги врши против секој кој ќе се осмели да ја критикува власта (случаи: Плоштад Слобода, Распеани Скопјани, млекарот од Битола, Шеќеранците, Жарко Трајановски, Ирена Цветковиќ и многу луѓе кои во секојдневниот живот се повлекуваат од било каква критика поради можно губење на работа и бизнис)

3. Има премногу коинциденции во постапувањето на државата кои собрани на куп престануваат да бидат случајности и стануваат систем од насилство врз: судии, припадници на акдемската заедница, администратори, синдикалисти, новинари.

Државата во која критиката на власта станува опасен хоби е недемократска држава.↓

Недемократското однесување на државата е спротивно на Уставот.↓

Во своето недемократско однесување државата применува сила.↓

Тоа значи дека власта се обидува насилно да го сруши уставниот поредок на државата.↓

Таквата власт треба да одговара за своите постапки и да биде соодветно казнета согласно со позитивните закони кои важат во Република Македонија.

Leave a comment

Your email address will not be published.