ВЛАСТА НАСИЛНО ГО РУШИ УСТАВНИОТ ПОРЕДОК НА ДРЖАВАТА

Според мене, последниот повик упатен до граѓаните од страна на Министерството за внатрешни работи претставува директен атак врз слободата на изразувањето и слободата на медиумите како столб на демократијата. На претставниците на власта им препорачувам да ја проучат брошурата на Советот на Европа во врска со разбирањето на членот 10 од Европската конвенција за човекови […]

ПОЕТСКО ДОЖИВУВАЊЕ НА СЛУЧУВАЊАТА СО А1

Пак се мурти времето знам зошто тешко му паѓа заматувањето на водите не од преобилни дождови туку од јагленосани дрвја од ѓубришта и пепел што им ги фрлаат во очите после секое подметнување на пожари во кои, ах, жално е што најмногу страдаат душите на чуварите на подземните и на небесните градини. Пак се мурти […]