ЗА ЗЛОУПОТРЕБАТА НА ПОЛИЦИЈАТА, или, НЕПРАВОТО МОЖЕ ДА СТАНЕ ЗАКОН, НО ТОА НЕМА ДА ГО НАПРАВИ НИ ТРОШКА ПОВЕЌЕ ПРАВО

Кога еднаш нема соодветно да се изреагира на прекршувањето на правото, прекршиотелот добива сигнал дека тоа може да го прави и понатаму и уште повеќе и уште пошироко.

Прво беше А1 ТВ и фирмите на улицата Перо Наков и полицијата на која не и беше место таму.

Сега се фирмите во општинската зграда во Охрид и специјалците кои со полна опрема обезбедуваатдокази за затајување на данок.

Утре ќе бидат АЛФИТЕ кои ќе наплатуваат заостанат долг за парно од граѓаните.

Потоа доаѓа полициски сат, политички затвори, вонсудски егзекуции и се по ред како што и личи на една диктатура.

Јас повторно ќе потсетам на песната од времето на Нацистичка Германија и свештеникот кој се покајал за својата неактивност.

Утре ќе влезат во твојот дом и ќе нема никого да застане во твоја одбрана.

Leave a comment

Your email address will not be published.