СРЕЌНА НОВА 41? – НЕ. 48? – НЕ. СРЕЌНА НОВА 2011 ГОДИНА. ИЛИ, СРАМ ДА МУ Е НА ТОЈ ШТО ЌЕ ПОМИСЛИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА Е ФАШИСТИЧКА ДРЖАВА

Dr. Lawrence Britt направил анализа на неколку фашистички режими (Германија, Италија, Шпанија, Индонезија и неколку латинско-американски режими), и издвоил 14 карактеристики заеднички за сите нив: 1. Продолжителен национализам – фашистичките режими се склони на тоа да употребуваат патриотски слогани, пароли, песни, симболи и сл. На секаде се поставуваат знамиња и симболи поврзани со знамето. ВО […]