КОМПЛЕКСНОТО ЗАГРОЗУВАЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА-ПРОБЕН БАЛОН ЗА ЛЕГАЛИЗИРАЊЕ НА ДИКТАТУРАТА

Прво неовластено влегоа. Потоа започнаа хајка. Следно беше противзаконско лишување од слобода. Заврши со фактичко оневозможување на работата на А1. Започнаа со етикетирање на неистомислениците. Продолжија со сеопшт грабеж. Се поткрепија со медиумски кампањи и воскреснување на Гебелс. Завршија со искористување на украдените пари за формирање на партиски НВОа, партиски медиуми, партиски универзитети, партиски синдикати. […]