Коце, неодговорноста на кецарошите и една многу лоша директорка

Според Коце Трајановски: Директорката на ГУЦ успешно ја извршува својата работа и има навравено многу добри работи за училиштето, а моралниот кредибилитет е нејзина лична работа. Тоа е истата онаа директорка во чиј училишен двор е убиено дете, која даде оставка од морални причини, а пото ги собра децата да ја вратат на работа. Што […]

МАКЕДОНИЈА СЕ РАСПАЃА ПО СИТЕ ШАВОВИ

На Македонија вопшто не и се потребни надворешни непријатели за да почне да се распаѓа. Таа сама себе се распорува одвнатре. Последните навестувања за несоодветно именување на началник на Генералштабот на АРМ претставуваат последен удар на стожерите врз кои опстојува државата. После уништувањето на администрацијата (со исти вакви несоодветни вработувања и напредувања надвор и спротивно […]

ЧЕТИРИ БИСЕРИ ЗА 24 ЧАСА

1. Министерот за надворешни работи Милошовски побарал известувач за Македонија да биде човек со репутација и углед. Јас би сугерирала да има иста репутација и углед како новоназначениот уставен судија, како членовите на Комисијата за заштита од дискриминација и како тукушто назначените членови на антикорупциската комисија. 2. Милошовски не би бил среќен известувачот за Македонија […]

ОБЈАВЕН ДНЕВНИК ВО ПУБЛИКА (“ДНЕВНИК“)

1.      Четврток (7.04.2011) Како и секое утро прво седнав на фејсбук да проверам што се случува на социјалната мрежа. Ставив неколку коментари и заминав да одржам предавање за дискриминација на Факултетот за безбедност. Стојанка Мирчева, која ја избрав за мој асистент пред неколку години сега го превзема предметото “Полиција и човекови права”. Ептен ми е […]