ТОЈ ШТО ГО КРШИ ЗАКОНОТ КОГА ГО БИРААТ СИГУРНО ЌЕ ГО КРШИ 100 ПАТИ ПОВЕЌЕ ОТКАКО ЌЕ ГО ИЗБЕРАТ

Во Изборниот законик стои: Член 74 Од денот на донесувањето на Одлуката за распишување на избори до завршување на изборот на претседател на Република Македонија, пратеници во Собранието на Република Македонија и изборот на Владата на Република Македонија согласно со резултатите од изборите, како и од денот на донесувањето на одлуката за распишување на избори па до завршувањето на изборите […]

БОГОХУЛЕЊЕ

Македонската православна црква ставена во функција на партиските активности на ВМРО-ДПМНЕ стана дел од профанисувањето на религијата и дезавуирање на духовноста. Ретрокомунистичките кецароши на ВМРО кои се претставуваат како верници и почитувачи на словото Божје немаат појма за што станува збор во Библијата, што смеат а што не смеат да прават доколку навистина се верници. […]

ЧОМО – АСИСТЕНТ НЕ Е ЕКСПЕРТ

Драган Гоцевски не е експерт за јавна администрација и покрај тврдењето на Чомо и пречутното согласување на дотичниот. Тој е асистент. Тоа значи дека е чирак. По онаа занаетчиската: помлад асистент и асистент се чираци, доцент е калфа, а вонреден и редовен професор се мајстори. Чиракот е некој кој сега учи, кој треба да биде […]

ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО НЕ Е ПРЕДИЗБОРНА ПАРОЛА или ЗОШТО МИСЛАМ ДЕКА ЗАКОНОТ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИТЕ Е СПРОТИВЕН НА ПРИНЦИПОТ НА ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО

Во што се состои проблемот: 1. Се амнестираат сите кои го прекршиле законот. Со тоа се стимулира луѓето и во иднина да не го почитуваат законот со надеж дека во одреден момент ќе бидат амнестирани. 2. Се казнуваат сите што го почитувале законот. Сите кои ги почитувале правилата и заради тоа биле изложени и на […]

ВЕЛАТ ОСАМА БИН ЛАДЕН Е МРТОВ

Дали со убивањето на бин Ладен САД не ја претвораат сета заложба за човековите права, за цивилизацијата и за владеењето на правото  во чиста реторика без никаква смисла? Претседателот Барак Обама ја обзнани смртта на телевизиски пренос од Белата куќа. “Правдата е задоволена“ рече претседателот. “САД изведоа операција во која што е убиен Осама бин […]