НЕЗНАЕЊЕ, ГЛУПОСТ, НАСИЛСТВО, БАНДИ И ЛУЃЕ КОИ СЕ НА ВЛАСТ

На официјалната страна на МВР е поставен спот од лишувањето од слобода на Љубе Бошковски.

Со поставувањето на овој спот и активностите прикажани на него се прекршени повеќе членови од Законот за внатрешни работи, од Законот за полиција и од Кривичниот законик заради кои мора да бидат повикани на одговорност: сите инволвирани во лишувањето од слобода, изработувачите и одржувачите на интернет страната, министерката за внатрешни работи, судијата кој ја води истрагата и покрај сознанијата за ваков вид на прекршувања.

Доколку на ова не изреагираат Јавниот обвинител и Народниот правобранител и тие треба да бидат повикани на одговорност заради злоупотреба на службената должност.

Leave a comment

Your email address will not be published.