КАКО МОЖЕ ЛУЃЕ КОИ НЕ ГИ ЗНААТ ЗАКОНИТЕ ДА НЕ ГИ ПРЕКРШУВААТ?

Портпаролот на МВР (во врска со лишувањето од слобода на Љубе Бошковски) изјави дека Љубе се терети со две кривични дела: 1. злоупотреба на службената положба и овластување и 2. злоупотреба на средствата за финансирање на изборната кампања За првото дело Љубе не го исполнува основниот услов да има службена положба и овластувања. Според Кривичниот […]

СЛУЧАЈОТ НА МАРТИН НЕМА ДА БИДЕ РАСЧИСТЕН СЕ ДОДЕКА:

1. Не биде осуден полицаецот 2. Не биде поведена постапка против сите во хиерархиската низа (по основ на командна одговорност) 3. Не поднесе оставка министерката 4. Не се откријат и казнат лекарите кои првично утврдија дека нема знаци на насилство 5. Не биде повикан на одговорност Иван Котевски заради мамење и ширење лажни информации 6. […]