ВО СПОМЕН НА ДРВОТО КОЕ НЕ ЈА ПРЕЖИВЕА ВЛАСТА НА ВМРО-ДПМНЕ

Исползеа од под некои камења, се измолкнаа од некои влажни дупки, доползеа од најсмрдливите ќошиња на некои заборавени канализациони цевки и загадија се под себе, уништија се пред себе и ја проколнаа земјата со стогодишна клетва, ништо во неа да не вирее освен троскот и глувчарки. Си поставија задача да урнисаат се што граделе генерациите пред […]