НА ДЕНЕШЕН ДЕН

На денешен ден 13.06.1943 година загина партизанот Кочо Рацин во базата на Лопушник. Кочо Рацин е значајна историска личност на македонскиот народ во периодот меѓу двете светски војни. Работникот Рацин, рано се вклучил во редовите на Комунистичката Партија и целиот живот го посветил на борбата на работничката класа против колонијалното капиталистичко ропство. Со извонредни способност […]