ВО ШТО СЕ СОСТОИ ПОЛИТИЧКАТА ОДГОВОРНОСТ НА МИНИСТЕРКАТА ЈАНКУЛОВСКА?

Политичката одговорност на министерката Јанкуловска не е поврзана со тоа дали настанот е политички или не. Овој вид одговорност е поврзан со функцијата министер. Јанкуловска е политички одговорна затоа што е дел од Владата, а Владата и секој нејзин член за својата работа одговараат пред Собранието (чл. 4 од Законот за Владата). Одговарањето пред Собранието […]