ВАКА СЕ ПРАВИ ВО СВЕТОТ

Latvians vote to dissolve parliament In an historic referendum Saturday Latvians voted overwhelmingly to dissolve the country’s parliament. With nearly all the ballots now counted, more than 94% of participants voted to dissolve the legislature. The Central Election Commission reports that a total of 689,746 people took part in the vote. The results mean that […]

КАНАЛ 5, АМА И А1 ПОВТОРНО СЕ ПОСРАМОТИЈА

Во денешните вести новинарите од Канал 5 и од А1 ни соопштија: Македонските научници не објавуваат трудови во меѓународни списанија . Навистина не знам по кои критериуми мислат дека е ова соодветно пренесена информација. Дали погледнале на интернет страната како гласи и до кога важи конкурсот? Дали прашале зошто баш сега министерот ја дава оваа информација? […]

ПАТОЛОШКИ ЛАЖГОВЦИ

Во врска со последниот случај на невистини пласирани од МВР (има или нема психолог кој работи со специјалните единици) почнав да размислувам дали всушност не станува збор за патолошко лажење. Тука не мислам само на овој случај туку воопшто за функционирањето на ВМРО-ДПМНЕ. Имено, може да се постави прашањето за лажењето како суштинска компонента на политичкото владеење на […]