ВМРО-ДПМНЕ ПОДДРЖУВА ПРАКТИКУВАЊЕ НА ЦРНА МАГИЈА

Наспроти декларираната христијанска ориентација, владеачката политичка партија ВМРО-ДПМНЕ (се разбира во соработка со другарчињата од ДУИ) донесле одлука со која се прогласува за културно наследство, се штити и промовира жртвување на животни во верски цели и се заштитуваат, промовираат и поддржуваат “обичаи со елементи на црна магија“ (кои се ставаат под систем на зашита од […]