МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ЗА ПОСТАРИТЕ ЛУЃЕ

For the International Day of Older Persons, Saturday 1st October 2011 Old age… is it bad for your rights? GENEVA (1st October 2011) – “In a rapidly ageing word, many older persons would agree that old age is bad for your rights,” said the UN Special Rapporteur on the right to health, Anand Grover, marking the International […]

ЧАО ОД МЕНЕ

Ми рекоа дека во се сум се мешала. Ми забележаа дека за се сум лаела. Ми истакнаа дека нема зошто да мислам на другите да си ја гледам својата работа. И си реков, па ако сакаат зошто да не? Јас имам работа за разлика од 38% од гордите Македонци. Јас имам среден стандард за разлика […]

ОВА СЕ ФАЛАНГИТЕ НА ГРУЕВСКИ КОИ ЌЕ НЕ ВОВЕДАТ ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Денес бев изложена на отворено насилство од припадници и истомисленици на владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ повикани и предводени од Латас. Под паролата “Најчевска против кошаркарите“ тие повикаа на мое линчување. ОВА ГО КАЖАВ ЈАС НА МОЈОТ ФБ ПРОФИЛ (секој кој сака да прочита може да го види) Македонија во полуфинале. Го поздравувам и човекот од африканско […]

СЕРИОЗНО РАЗМИСЛУВАМ ЗА ПОВЕДУВАЊЕ ПОСТАПКА ПРОТИВ ЛАТАС И ВЕЧЕР

На ваков начин се дезавуира спортот и тој се претвора во алатка за докажување на исправноста на делувањето на една политичка партија.  1. Победата на македонскиот тим е прекрасна, а местото не е заслужено бидејки навистина заслужија бронза (што во текот на последните денови неколку пати го нагласив). Меѓутоа, победата нема ништо со Александар македонски, […]

ПРОФЕСОРИ ОД СИТЕ ФАКУЛТЕТИ ОСВЕСТЕТЕ СЕ!

Слушнав дека Филозофскиот факултет распишал конкурс за избор на помлади асистенти. Слушнав дека меѓу институтите кои требало да добијат асистент бил и оној за родови студии. Слушнав дека била формирана комисија и дека комисијата предложила кандидат кој ги исполнува сите услови и кој веќе соработувал со Институтот за родови студии. Слушнав дека двете професорки кои […]