ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ НЕ ЈА ЗБОРУВА ВИСТИНАТА (НЕКОЈ БИ РЕКОЛ ДЕКА ЛАЖЕ)

Коце не знае кои се надлежностите на Градот или пак свесно ја манипулира јавноста: Според Законот за локална самоуправа: Член 10 1. Планирање и уредување на просторот Надлежности, односно работи од јавен интерес од локално значење на градот Скопје се: – донесување просторен план на градот Скопје; – донесување генерален урбанистички план на градот Скопје; […]

ГЛУПОСТА НЕ НАВАСУВА

Министерството за образование во консултација со Министерството за труд и социјална политика и во соработка со Агенцијата за вработување дошле до заклучок дека има премногу факултети во Република Македонија, дека тие не соодветсвуваат на потребите на стопанството и си решиле да започнат со укинување на одредени студиски програми. Што не чини во ова? 1. Само […]

ЗА ГОРДАНА, ИЗГУБЕНИОТ КОМПАС И ЕДЕН КУП ЗБУНЕТИ ПРАТЕНИЦИ

Според Уставот на Република Македонија: Собранието на Република Македонија врши политичка контрола и надзор над Владата и над другите носители на јавни функции што се одговорни пред Собраниетo. Владата и секој нејзин член, за својата работа одговараат пред Собранието. Ако Собранието се распушти, по автоматизам се распушта и Владата. Со други зборови, во односот Собрание – […]

ОЧАЈНИОТ ПОВИК ЗА ПОМОШ НА МИНИСТЕРКАТА ГОРДАНА ЈАНКУЛОВСКА

ШТО НИ КАЖА МИНИСТЕРКАТА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ СО ДОПИСОТ ИСПРАТЕН КАКО ОДГОВОР НА ПОКАНАТА ЗА ПРИСУСТВО НА ТРИБИНА ПОД НАСЛОВ: Преку граѓански активизам и реформа на МВР до подобро општество Вашиот допис би сакале да го сфатиме како оградување од досегашните протести (ОВА ЗНАЧИ ДЕКА МИНИСТЕРКАТА НЕ ГО РАЗБИРА ПОСТОЕЊЕТО НА РАЗЛИЧНИ ДЕМОКРАТСКИ СРЕДСТВА КОИ ГРАЃАНИТЕ ИМААТ […]

ШТО КАЖА ГРУЕВСКИ ВО ИНТЕРВЈУТО ЗА АЛФА ТВ

Никола Груевски е политичар кој нема обичај да излезе на директен мегдан со друг политичар или со неистомисленици, меѓутоа многу лесно и често дава интервјуа(посебно кога се скроени по негова мерка). До сега ги даваше скоро исклучиво на телевизии и новинари од своето друштво (Наша ТВ, Сител, Канал 5 и сл.) и за мене претставуваше […]