ШВРГОВСКИ – МЕЃУ ПРАВОТО И НЕПРАВОТО

Непосредно пред навршувањето на четири години од уривањето на воениот хеликоптер, јавниот обвинител Шврговски соопшти дека нема да поведе постапка во врска со случајот. Според неговата изјава нема место за поведување на ваква постапка и единствени виновници за несреќата се пилотите кои не биле добро обучени. Јас како правник имам проблем со оваа одлука на јавното […]