ГРУЕВСКИ, НАТО И ЕДНА ГОЛЕМА НЕСПОСОБНОСТ

Последното интервју на Груевски поврзано со влезот на Македонија во НАТО предизвика многу полемики и толкувања.  Јас лично ја имам прифатено американската школа која е ориентирана кон резултатите, односно, успешноста на одреден проект, активност или работа, ја мери според постигнатите резултати, а не според посакуваното, можното, зацртаното, декларираното, извиканото. Во изборните кампањи Груевски настапи со […]

МОЈ ПРИЛОГ КОН РАСПРАВАТА ЗА ПАТРИОТИТЕ И ПРЕДАВНИЦИТЕ

ПАТРИОТ на власт ПРЕДАВНИК на власт Ги критикува и ја негува критиката на негативните појави во државата за да може да се поправат и државата да стане подобро место за живеење на граѓаните Ги заташкува негативните појави во државата и ја прогонува критиката на овие појави со што оневозможува нивно поправање и зајакнување на државата […]

ПОРАКА ОД БРИСЕЛ?

Ценетиот претставник на Европската Унија порача: да престанат протестите  во Македонија и да се остават македонските власти да го решат убиство на  петмината кај Смиљковското езеро. Зошто ваква порака? 1. Затоа што мислат дека актуелната власт е доволно способна да го разреши убиството на соодветен начин кој нема да значи нарушување на меѓуетничките односи? 2. […]

РАЗГОРУВАЊЕ НА ЕТНИЧКА ОМРАЗА

Според најавите не чекаат протести во ПЕТОК и во САБОТА. Според мене, директен виновник за, од една страна хомогенизацијата и мобилизацијата на припадниците на албанската етничка заедница во Република Македонија против полицијата, но и пошироко против Македонците, и од друга страна, хомогенизацијата и мобилизацијата на припадниците на македонската етничка заедница против Албанците, е министерката за […]

ГОРДАНА ЈАНКУЛОВСКА – МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ИЛИ НОВИНАР, ПРАШАЊЕ Е СЕГА?

Ова беше објавено на официјалната интернет страна на Министерството за внатрешни работи на Република Македонија на 1.05.2012 година. Во моментов интернет страната на МВР не работи, затоа наместо линк го ставив целиот текст поставен на оваа страна на спомнатиот датум: Расчистено грозоморното убиство кај Смиљковско Езеро Министерството за внатрешни работи на Република Македонија ги откри […]