УРГЕНЦИЈА ДО ВИШОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ВО СКОПЈЕ

После поднесената пријава до Јавното обвинителство против Драган Павловиќ-Латас (на 19.03.2012) потпишана од 31 граѓанин, не добив никаков одговор, МОЛК. Ова претставува сериозна индикација дека  Драган Павловиќ-Латас е заштитен од кривично гонење, со што, како гласноговорник на актуелната власт, тој станува еден од оние кои имаат апсолутен имунитет и се недостапни за правдата, а јавното […]

ЗА ПОЛИЦИЈАТА КОЈА ПОВРЕДУВА, ВЛАСТА КОЈА НЕ ОДГОВАРА И НОВИНАРИТЕ КОИ НЕ ИСТРАЖУВААТ

1 година од смртта на Мартин Нешковски и помалку од година од смртта на двајцата граѓани застрелани на паркинг и 6 години од убиството на детето Трајан Бекиров и 10 години од застрелувањето на келнерот во Скопје и … Најголемиот проблем во нашата држава е што грешките на власта не се исправаат, туку се заташкуваат […]