ТАЖНАТА ЗЕМЈА ВО КОЈА УМЕТНИЦИТЕ ЈА ПОДДРЖУВААТ ДИКТАТУРАТА

Уметниците, заедно со работниците, студентите и академската фела  вообичаено биле први во промовирањето, заштитата и борбата за демократијата. Тие оделе чекор понапред, се спротиставувале на власта и барале поголеми слободи, повеќе простор за различност, повеќе демократија и помало влијание на властодршците. Во изминатите 20 години нашите уметници ниту еднаш единствен пат не излегоа организирано во […]