ВО МАКЕДОНИЈА Е СРУШЕН УСТАВНИОТ ПОРЕДОК – МОРА ПОВТОРНО ДА БИДЕ ВОСПОСТАВЕН

ВМРО-ДПМНЕ изврши државен удар во Република Македонија и ја узурпираше власта на Собранието како највисоко законодавно тело. Државниот удар е направен со помош на марионетите -горди послушници, на ВМРО-ДПМНЕ поставени во Собранието, со помош на полицијата која ја претвори во партиска банда, судството, кое го претвори во соучесник во неправото, лумпенпролетерјатот кој сама го создаде, […]

АЏИЕВ ТРЕБА КРИВИЧНО ДА ОДГОВАРА И ТРЕБА ДА ПЛАТИ ОШТЕТА НА СИТЕ НАКЛЕВЕТЕНИ

Аџиев не само што лаже туку и клевети. Сметам дека сега треба да му се поднесе кривична тужба (приватна) од секој оној кој е противник на лустрацијата а веќе има потврда дека не бил доушник на службите или се уште нема добиено таква потврда. Бидејки јас сум една од тие, оваа изјава ја сметам за […]

ТАЖНАТА ЗЕМЈА ВО КОЈА УМЕТНИЦИТЕ ЈА ПОДДРЖУВААТ ДИКТАТУРАТА

Уметниците, заедно со работниците, студентите и академската фела  вообичаено биле први во промовирањето, заштитата и борбата за демократијата. Тие оделе чекор понапред, се спротиставувале на власта и барале поголеми слободи, повеќе простор за различност, повеќе демократија и помало влијание на властодршците. Во изминатите 20 години нашите уметници ниту еднаш единствен пат не излегоа организирано во […]

ЗА БУЏЕТИТЕ

Слушнав дека опозицијата не била конструктивна затоа што се спротиставувала на донесување на буџетот и поставила одредени барања за негова промена, а со тоа сакала да ја спречи реализацијата на програмата на владата. Навистина одамна се откажав во обидите да разберам што се случува во главата на високите функционери од ВМРО-ДПМНЕ. Едноставно функционираме на толку […]

ГРЕШКА, ПОВТОРУВАЊЕ НА ИСТОРИЈАТА ИЛИ …?

Европската Унија повторно ни ја затвори вратата. И ја повтори грешката. Голема. Со негативни последици и за Македонија, меѓутоа и за Европската Унија која ја повторува историјата од која не следат научени лекции. Грешката беше направена уште во 1992 година кога во извештајот на Бадентер се појавија две држави од поранешната СФРЈ кои според комисијата формирана […]