КОГА СИТЕ ЌЕ ТЕ РАЗОЧАРААТ…

Ниту Солидарност, ниту Ленка не најдоа сили да се справат со синдромот на неорганизираност, отсуство на поддршка и недостаток од соработка со исто или сличномисленици. И покрај тоа што најавија дека ќе ја поддржат Повелбата на Синдикатот наработниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ), Самостојниот синдикат на клиничките центри (ССКЦ), Самостојниот синдикат […]

МА НЕ ЗЕЗАЈ СТЕВЧЕ

Според медиумите Стевче Јакимовски (ново-стариот градоначалник на општина Карпош) изјавил дека: “советниците од  Српрска Напредна Странка партијата која го предложи на изборите ќе колацира со советничката група на ВМРО-ДПМНЕ. Јакимовски вели дека оваа доука  ја донел отако СДСМ одби да колацира со неговата партија. Општина Карпош не може  да го  формира општинскиот советот поради тоа што […]

ЗА ДРВЈАТА, ЗА ПОБУНАТА И ЗА ТИРАНИЈАТА

Понекогаш се прашуваме зошто Македонците толку долг останале под туѓа власт? Зошто последни успеале да формираат своја држава? Зошто имале толку неуспешни востанија? Тоа сигурно не е заради тоа што немало храбри луѓе, паметни луѓе, бунтовници, непокорници. Такви имало и ќе има. Она што недостасувало било организација. Континуирана, систематска, сериозна организација која развива стратегија, прави […]

ЗА БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ

Според медиумите Бранко Црвенковски се повлече од претседателската функција на СДСМ. Исто така според медиумите Црвенковски изјавил дека се повлекува заради тоа што “не можел повеќе да ги убеди останатите членови во СДСМ во своите политики и дека можел да препознае кога гласаат од срце, а кога гласаат неволно за некои одлуки кои тој ги предлагал“. […]

ЗА УСТАВНИОТ СУД КАКО ПРОДОЛЖЕНА РАКА НА НЕПРАВОТО

Прочитав: Уставен суд укина одредби од четири закони. И тоа би требало да ми даде сигурност дека и покрај тоа што во судот се саде партиски војници со политичка агенда, тие судат според правото, го бранат правото и го промовираат правото. И на прв поглед е така. На пример укинувањето на член 176 од Законот за […]