14 ГОДИНИ ТАПКАЊЕ ВО МЕСТО/2 посветено на Владата на Република Македонија, заедно со сите амбасадори, сите директори на јавни претпријатија и секако сите нивни пулени во централната и локалната власт

од времето кога Миленко го кршеше законот а јас се обидував да ја градам државата Некои луѓе едноставно се родени да управуваат. Во многу рана возраст се пројавуваат како идни управници, функционери, дирекотри, градоначалници, парламентарци, министри и се понатаму. Не се издвојуваат со својата памет или некое посебно знаење. Не можете да ги препознаете по […]

ВО СПОМЕН НА МИЛКА ТОДОРОВСКА

Во саботата (8.06.2013) почина мојата свекрва Милка Тодоровска.  Тоа е жена која ме задолжила на повеќе начини и секогаш со огромна почит ќе се сеќавам на неа. Прво како мајка на мојот сопруг која го родила и го воспитала да биде непомирлив борец за правдина и непомирлив противник на било кој облик на насилство врз […]

ЈАВНА РАСПРАВА – ШТО БЕШЕ ТОА?

Законот за прекин на бременост сепак ќе оди на јавна расправа. Јавна расправа за Законот за распродажба на државната земјоделска земја.  Јавна расправа за Законот за медиуми. Јавна расправа до јавна расправа. Владата ги слуша граѓаните. Човек навистина помислува дека демократијата цвета во државичето Македонија. Садачите на палми и нашите кутри политичари кои се изложени на отворен потсмев од страна […]

14 ГОДИНИ ТАПКАЊЕ ВО МЕСТО/1

Ме поканија на неколку места да пишувам колумни. Многу добра работа. Проблемот е што не можам да се ослободам од впечатокот дека и оние многу кои веќе сум ги напишала се уште се многу актуелни. Ќе објавам неколку, чисто за потсетување, а и заради нивната актуелност, со заеднички поднаслов: од времето кога Миленко го кршеше […]