“ЗБОГУМ И ФАЛА ЗА СИТЕ РИБИ“

НЕ, НЕ Е УА ЗА ФАШИСТИЧКАТА ВЛАСТ. НЕ, НЕ Е УА ЗА ДИКТАТОРЧЕТО КЕЦАРОШЧЕ. НЕ, НЕ Е УА ЗА ПАРТИЈСКАТА ПОЛИЦИЈА.   УА ЗА ГЛУПИОТ, ТАП, КРЕТЕНОИДЕН НАРОД. УА ЗА СТУДЕНТИТЕ МУФЉУЗИ. УА ЗА ПРОФЕСОРИТЕ ПОЛТРОНИ. УА ЗА СИНДИКАЛЦИТЕ КОИ СЕ ПРОДАВААТ ЗА ЧИНИЈА ГРАВ. УА ЗА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ КОИ БАЉЕЗГАРАТ ЗА ПРАВНА ДРЖАВА. УА ЗА […]