“ЗБОГУМ И ФАЛА ЗА СИТЕ РИБИ“

НЕ, НЕ Е УА ЗА ФАШИСТИЧКАТА ВЛАСТ.

НЕ, НЕ Е УА ЗА ДИКТАТОРЧЕТО КЕЦАРОШЧЕ.

НЕ, НЕ Е УА ЗА ПАРТИЈСКАТА ПОЛИЦИЈА.

 

УА ЗА ГЛУПИОТ, ТАП, КРЕТЕНОИДЕН НАРОД.

УА ЗА СТУДЕНТИТЕ МУФЉУЗИ.

УА ЗА ПРОФЕСОРИТЕ ПОЛТРОНИ.

УА ЗА СИНДИКАЛЦИТЕ КОИ СЕ ПРОДАВААТ ЗА ЧИНИЈА ГРАВ.

УА ЗА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ КОИ БАЉЕЗГАРАТ ЗА ПРАВНА ДРЖАВА.

УА ЗА ЦЕЛОТО РАКОВОДСТВО НА СДСМ КОЕ ТЕРА ГОСТЛУЦИ.

УА ЗА ЖЕРНОВСКИ И НЕГОВИТЕ ПАЈТАШИ ТРЧИЛАЖГОВЦИ.

УА ЗА СИТЕ НАС КОИ ДОЗВОЛУВАМЕ ДА БИДЕМЕ ЗГАЗЕНИ.

НАВИСТИНА НЕ ГЛЕДАМ ПРИЧИНА ВЕЌЕ БИЛО ШТО ДА ПИШУВАМ ИЛИ ОБЈАСНУВАМ.

КОГА ЛУЃЕТО НЕ МОЖАТ ДА РАЗБЕРАТ ДЕКА НЕШТО ИМ СЕ СЛУЧУВА КОГА ВАКА ЌЕ ГИ ТРЕСНАТ СО ТОКМАК ПО ГЛАВА, ЗОШТО БИ ОЧЕКУВАЛА ДЕКА НЕШТО ЌЕ ИМ ЗНАЧИ МОЈОТ ПИШАН ЗБОР.

ГОНЕТЕ СЕ СИТЕ .

ЌЕ СЕ ЈАВАМ ПОВТОРНО КОГА ЌЕ СЕ СОЗДАДЕ МИНИМУМ, ЕЛЕМЕНТАРНА СВЕСТ НА НИВО НА ШИМПАНЗИ СО КОИ МОЖЕ ДА СЕ КОМУНИЦИРА.

Leave a Reply

Your email address will not be published.