НЕ Е ТОЧНО ДЕКА “Барокот го “изеде” чичко Стоилко“

Не го изеде чичко Стоилко барокот.

Чичко Стоилки го изеде нашата пасивност и малодушност и ситните души кои дојдоа на раководни места. Го изедоа сите оние со “врзани раце“ и големи усти.

Picture1

Не, драги мој Жерновски, не е ова активноста која ја очекувавме од тебе кога те гласавме. Не си ти правиот човек за ова место и ова време. Не ни требаат лигуши кои не прават ништо затоа што им се “врзани рацете“.
Оваа узурпаторска власт е очигледно нехуман. Таа го скрши поимот на достоинство на македонските граѓани и ги спроведе сите политики на заплашување, закани, манипулации и измама кои доведоа до потполна алиенација на луѓето и потполна дехуманизација на нивните односи.
На ваков вид владеење мора да се спротиставиш цвтсто, агресивно, креативно и пред се со јасна хумана визија.
Сите промени направени во центарот на Скопје се направени спротивно на законите и спротивно на демократските процедури. Не се прашани граѓаните, пренебрегнато е нивното спротиставување, насилно е направена промена. Во вакви услови да се повикуваш на спроведување на законот е мизерно.

Она најмалку што можеше да направи општина Центар е да им понуди нов објект на нова (максимално атрактивна) локација на култните сендвичари. И да се направи фешта од отворањето на новиот и уште подобар комплекс. На тој начин се спроведува хумана политика и на тој начин се спротиставуваш на бесмисолот на неправото спакувано во закон.

Драги мој Жерновски, не си ти за ова место и за ова време. Не може да си дозволиме балетан во боксерски ринг. Посебно не кога противник ти е е уличен тепач – предводник на криминална банда.

Луѓето кои го уништија мојот роден град се истите тие кои амнестираа воени злосторници, кои одбиваат да спроведат попис, кои тепаат пратеници на опозицијата, кои ги бркаат сите новинари кои не можат да ги купат или уништат,кои ја продадоа земјата на странски инвеститори, кои се недопирливи и неказниви за криминалните дејности за кои се сомничат.

Тоа се луѓето кои го постигнаа она што грчката пропаганда од 19 и 20 век со цела сила се обидуваше, но не и успеа (Димитар Димитров) да ја погрчат Македонија и да го загрозат идентитетот на македонскиот народ.

На ваквите луѓе им се спротиставуваш дури и кога ти се врзани рацете.

Leave a comment

Your email address will not be published.