ЗА НАЈПАМЕТНИОТ НАРОД НА СВЕТОТ КОЈ ВЛАСТА ГО ПРЕВЕЗУВА ЖЕДЕН ПРЕКУ ВОДА ПО ДЕСЕТИНА ПАТИ НА ДЕН

  1. Наставниците сакаа да штрајкуваат. Имаа релевантни барања кои се однесуваат на многу слабости во образованието кои ги имаат воочено, а кои власта не ги адресира. Наставниците имаат право да штрајкуваат. Правото е гарантирано со уставот и со меѓународните договори. Власта не сакаше наставниците да штрајкуваат. Правото на штрајк го ограничи со менување на законите […]