ЗДРУЖЕНИЕ НА СУДИИ: ГИ ОСУДУВАМЕ ПРОТЕСТИТЕ ПРОТИВ СУДСКИТЕ ОДЛУКИ

„Здружението на судии на Република Македонија ги осудува протестите против судските одлуки без разлика што е загарантирано правото на протест на секој, судските одлуки единствено можат да се преиспитуваат во судска инстанца и непримерно е да се попречува работата на судовите и притоа да се користи улична демократија за промена на одлуки која и тие […]