МЕЃУНАРОДНИОТ ФАКТОР ПРЕТСТАВУВА НУЖЕН КАТАЛИЗАТОР. НА ИСТО НИВО КАКО И ВО ВРСКА СО КОНФЛИКТОТ ОД 2001 ГОДИНА

Европската комисија нема да праќа експерти за набљудување на процесирањето на случајот “Пуч“.Странците не се мешаат во внатрешни прашања на независни и самостојни држави.И многу е важно да се каже дека политичкиот дијалог треба да се одвива внатре, нагласувам внатре во парламентот.Брисел нема магична формула за решавање на македонската криза. Вака е во 2015 година. […]

АНАЛИЗА НА ГОВОРОТ НА ГРУЕВСКИ од 15.03.2015 (втор дел)

Во својот говор Никола Груевски не зборува за одговорност, за отчетност, за давање рачун и за препознавање на грешките. Во ситуација кога опозицијата бара одговорност за направени прекршувања на Уставот, на меѓународните договори и на националните закони, во 13-те страни од говорот на Никола Груевски одговорноста се спомнува два пати: – Затоа што народот бара […]

ЦВЕЌЕТО ЗА 8 МАРТ НЕ НЕ ПРАВИ ПОЕДНАКВИ

8 Март е ден за празнување. Затоа што е ден кога дошло до таква кумулација на сознанието за нееднаквоста која кулминирала во јавно манифестирање на незадоволството. Ги празнуваме храброста и решителноста и сознанието дека е неопходна борба за освојување на забранетиот простор на моќта. Тоа не е ден на нежноста и љубовта и мајчинството или пак женственоста. […]