ДАЛИ Е ГРУЕВСКИ ДОСЛЕДЕН ВО КРШЕЊЕ НА УСТАВОТ?

Доколку е точна веста дека министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска поднела оставка, дека таа оставка е прифатена и дека : … премиерот веќе испратил предлози до Собранието за нови министри, односно за местото на Јанкулоска го предложил Митко Чавков, актуелниот директор на Бирото за јавна безбедност, а на местото на Јанакиески, е предложен Владо Мисајловски. […]