ЗА ПРЕТСТАВАТА ВРЕМЕ НА ЗАБАВА ВО ИЗВЕДБА НА ГРУПАТА ГНЕВ режија на Зоја Бузалковска

Ова е претстава за сликата во искривено огледало која станува реалност. Претстава за тортурата и нечовечноста за неконтролираната моќ и нејзината злоупотреба. Претстава за новопечените богаташи кои се спремни црното да го прогласат за бело, доколку тоа им носи профит. Претстава за стравот и потчинетоста, за незаинтересираноста за другиот, за побуната и за очајот. Претстава […]

ЗОНА НА СОМРАКОТ – МАКЕДОНИЈА или ШТО МИСЛИ ГРУЕВСКИ ЗА НАРОДОТ

Обраќањето на Никола Груевски  по повод денот на независноста на Република Македонија, дава ново значење на поимот ЗОНА НА СОМРАКОТ и експериментот Филаделфија. Што ни кажа Премиерот во своето обраќање на 8.09.2015 година? Премиерот ни соопшти дека на овие простори од секогаш живеел еден народ, но и други граѓани од различни етнички заедници и религии за кои Бог […]