ЗА ПРЕТСТАВАТА ВРЕМЕ НА ЗАБАВА ВО ИЗВЕДБА НА ГРУПАТА ГНЕВ режија на Зоја Бузалковска

Ова е претстава за сликата во искривено огледало која станува реалност. Претстава за тортурата и нечовечноста за неконтролираната моќ и нејзината злоупотреба. Претстава за новопечените богаташи кои се спремни црното да го прогласат за бело, доколку тоа им носи профит. Претстава за стравот и потчинетоста, за незаинтересираноста за другиот, за побуната и за очајот. Претстава […]