ВМРО-ДПМНЕ ИЗМАМНИЧКА

На ВМРО-ДПМНЕ веќе не му е важно прочистувањето на избирачкиот список. Тие си направија стратегија како да обезбедат добивање на изборите (се нешто се мислам дека ова е идеја на Хан). Со нашите пари и од позиција на власт ќе корумпираат огромен број луѓе (било со давање или со заплашување за одземање). Во услови на […]

ЗА ГОВОРОТ, ЗА ЖЕНИТЕ И ЗА ЦРНИОТ ЃАВОЛ

На 24.01.2016 година, Груевски одржа говор пред Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ. Многу добар говор. Со голем дел од работите кои ги кажа јас се согласувам. Неколку работи во говорот малку ме збуниваат, меѓутоа сигурна сум дека Груевски има добро објаснување за секоја од нив. Прво, сигурна сум дека има некое многу добро објаснување зошто […]

Имаме право да знаеме дали тие кои се на власт ја употребиле должноста за сопствено богатење

Во телефонски разговор за НОВА, Силвана Бонева од ВМРО ДПМНЕ зборува за обвинувањата на опозицијата за нејзиниот имот пријавен во Анкетниот лист, и становите на нејзините синови. Вели нема обврска да даде отчет за становите на децата.   Ова не е точно. Бонева има таква обврска.  Според членот 1-а од Законот за спречување на корупција: “Под […]

ЕТЕ ТАКА, ЕДНА РАЗМИСЛА – ЗОШТО НА ЕУ И САД ПОВЕЌЕ ИМ ОДГОВАРА НА ВЛАСТ ДА ОСТАНЕ ГРУЕВСКИ ОТКОЛКУ НА ВЛАСТ ДА ДОЈДЕ СДСМ?

Кога во текстот го употребувам изразот САД и ЕУ , го употребувам како како генеричко обраќање, со цел поедноставување на текстот, при што, всушност ги подразбирам најкозервативните и во суштина декадентни кругови на САД и ЕУ кои успеваат да ја наметнат својата политика на овие простори. 1. Во ситуација на големи превривања во светот, развиените држави […]