Имаме право да знаеме дали тие кои се на власт ја употребиле должноста за сопствено богатење

Во телефонски разговор за НОВА, Силвана Бонева од ВМРО ДПМНЕ зборува за обвинувањата на опозицијата за нејзиниот имот пријавен во Анкетниот лист, и становите на нејзините синови. Вели нема обврска да даде отчет за становите на децата.   Ова не е точно. Бонева има таква обврска.  Според членот 1-а од Законот за спречување на корупција: “Под […]