Timeo hominem unius libri

Бев таму со 10000? 20000? 30000? луѓе. Ама баш луѓе. Многу беа и сите беа многу живи (немаше кукли маскирани како граѓани). И беа многу различни. Млади и стари и жени и мажи, со различно образование, со различна етничка припадност, со различни уверувања и политички определби. Имаше ептен леви и ептен десни и некои многу […]

НИТУ ЕДНА ОДЛУКА БЕЗ НАС

Според членот 1 од Уставот на Република Македонија: Република Македонија е суверена, самостојна, демократска и социјална држава. Суверенитетот на Република Македонија е неделив, неотуѓив и непренослив. Според членот 2 од Уставот: Во Република Македонија суверенитетот произлегува од граѓаните и им припаѓа на граѓаните. Граѓаните на Република Македонија власта ја остваруваат преку демократски избрани претставници, по […]

НЕ МУ ВЕРУВАМ НА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО

Немам доверба во Јавното обвинителство. Во изминатите години тоа се профилираше како алатка на ДПМНЕ во затскривање на криминалот, во гонење на политичките противници и во доследно уништување и на најмалите остатоци на правото во неговото работење. И јас, едноставно немам никаква верба во оваа институција. Немам доверба во јавното обвинителство кое не се возбудува […]