20 телохранители за поранешниот премиер, а сега главен обвинет за големи прекршувања на законите

20 телохранители за Груевски. Што може да значи ова? Може да значи дека човекот има ментален проблем (некој вид на параноја) и како таков не е деловно способен ниту за функцијата пратеник, ниту за функцијата претседател на политичка партија (а треба да се преиспитаат и неговите одлуки донесени од функцијата премиер). Може да значи дека […]

МОРА ДА ИМА РАЗЛИКА

Нема притвор за Латас и Пешевски, остануваат без пасоши Мора да има разлика меѓу третманот на луѓе кои имаат моќ, и позиција, и пари, и луѓе кои немаат моќ, позиција и пари. Првите можат да влијаат, да поткупуваат, да се закануваат, да го изиграат законот, за вторите сето тоа е многу потешко. По логиката на […]