ЗА ДЕМОКРАТИЈАТА

Во напливот на ентузијазам и желбата што е можно побргу да се направат промени, многу лесно се заборава дека формата претставува суштински елемент на демократијата. И најдобрите решенија кои не се донесени во соодветна процедура и со почитување на демократските правила нема ни за инч да не поместат од диктатурата во која не заглави ДПМНЕ. […]

Некои пријателства мора да се преиспитаат

  https://www.slobodnaevropa.mk/a/28625034.html http://www.time.mk/c/37e2327d0a/erdogan-bez-dvoumenje-ke-potpisam-vrakanje-na-smrtna-kazna.html http://www.libertas.mk/video-erdogan-ke-im-gi-secheme-glavite-na-predavnitsite/