ПОДЕЛЕНА ОДГОВОРНОСТ

Според Никола Поповски постои поделена одговорност за она што се случуваше во Македонија во изминатите 11 години, за негативните извештаи на ЕУ и за назадувањето на државата. Не драги мој, не може да има поделена одговорност за периодот на самовластие, во кој од поимникот беше избришана партиципацијата на граѓаните, јавната расправа беше строго забранета, законите […]

Сите се еднакви пред законот и законот е еднаков за сите

За Груевски, одењето еднаш неделно во суд е политичка деградација Со оваа и ваква изјава всушност Груевски бара за него да не важат законите, тој да биде поинаку третиран од страна на судот отколку другите граѓани и да биде привелигиран на начин кој не е предвиден во Уставот и во законите. Политичарот кој бара ваков […]