Што е глупо во изјавата на адвокатото Сашо Дуковски?

Дуковски: Замислете, министерка без пасош!

  1. Канчевска веќе одамна не е министерка.
  2. Во демократските општетсва граѓаните се еднакви пред законите и законите се еднакви за сите граѓани.
  3. Луѓето кои биле или се на високи функцци во државата имаат одредени привилегии кои подразбираат исто така и поголема одговорност за секоја нивна постапка/активност (со што се постигнува балансот на еднаквоста со сите останати граѓани).
  4. За тој што е осомничен дека лажел и мамел од позиција на власт, се претпоставува дека ќе лаже и мами и со цел да ги прикрие сопствените криминални дејствија.

Канческа ни соопшти дека верува во правниот систем на државата.   А јас ете во моментов не верувам во правниот систем на Република Македонија, и не верувам дека судовите имаат таков капацитет да го применат законот еднакво на поранешните и сегашни високи функционери како и спрема сите останати граѓани.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.