ДОГОВОР СО БУГАРИЈА

Ете, го видовме. Мене ми изгледа сосема во ред. Имам само една забелешка (точка 5 од членот 11 која единствена не содржи реципроцитет). Ајде сега нека ги објават јавно ДПМН-овците забелешките кои ги дале на затворената седница на собраниската комисија. А Илија Димовски кој бара ратификација на договорот пред потпишување, немам намера ни да го […]

КОМУ МУ ПРЕЧИ ИДЕЈАТА ЗА ИНЦЕНЕРАТОР?

Регионална депонија спас за Струга.  А зошто не инценератор? Зошто да не се произведува енергија од сметот? Кому му пречи употребата наместо складирањето на сметот? Може да им пречи само на мафијаши кои сакаат да профитираат без да вложуваат. И кои апсолутно не размислуваат за добробитта на граѓаните на подолг период. И кои сакаат преку […]